Bitcoin på Ethereum Nears $ 5 miljarder som Crypto Rally marscherar på

Det skyhöjande Bitcoin-priset har kraftigt ökat värdet på digitalt guld på Ethereum blockchain. Men det drar också bort poletter.

Mer än 136 000 Bitcoin på Ethereum är nu värda 4,9 miljarder dollar, en ny rekordhög nivå.
BTC låst på Ethereum är faktiskt nere 10% från sin topp i mitten av november, eftersom BTC-innehavare får vinst efter den anmärkningsvärda uppgången.

BTC-prisvinster överträffar avsevärt uttag från Ethereum blockchain, vilket ger ännu mer värde för DeFi-appar att spela med.

Bitcoin låst på Ethereum blockchain är värt mer än någonsin, men Bitcoin-innehavare har börjat leta någon annanstans för att få ut det mesta av sina investeringar.

Mer än 4,8 miljarder dollar i Bitcoin är nu låst på Ethereum blockchain, en ny all-time high och mer än 4% av Ethereums totala marknadsvärde, enligt blockchain-dataleverantören Dune Analytics.

Men det beror inte på att mer Bitcoin har flödat in i de facto DeFi-blockkedjan – faktiskt är antalet låsta BTC på den lägsta nivån sedan september förra året. Källan till skillnaden beror på det stigande värdet av Bitcoin som fortfarande förblir låst i Ethereum, i en trend som mycket väl kan fortsätta om Bitcoin fortsätter att skjuta högre.

Bitcoin och Ethereum använder helt separata blockkedjor, men ökningen av DeFi – förkortning för en grupp finansiella peer-to-peer-produkter – har lockat miljarder dollar i BTC till kedjekopplingstjänster. Dessa tjänster involverar betrodda förvaringsinstitut eller plånböcker från tredje part som styrs av automatiserade smarta kontrakt som innehåller inhemska Bitcoin- och myntpoletter av lika värde på Ethereum-blockkedjan.

Men varför gå till alla problem? Svaret är att dessa tjänster, som oftast finns i Ethereum-nätverket, annars inte skulle vara tillgängliga för Bitcoin-användare.

  • BTC
  • + 29,97% 37698,97 $
  • 24H7D1M1YMax
  • 31 dec 1 jan 2 jan 3 jan 4 jan 5 jan 6 72900031000330003500037000
  • BTC-pris

DeFi representerar en samling on-chain-protokoll som använder smarta kontrakt för att automatiskt tillhandahålla finansiella tjänster som lån, tillgångsswappar eller ränta på användardepositioner. Medan många applikationer fortfarande är mycket experimentella, kan deponering av tokens i DeFi för att ge kapital för att utföra finansiella transaktioner ge skyhöga årliga avkastningar omöjliga att hitta från traditionella finansiella produkter.

Överföringar över flera kedjor som Wrapped Bitcoin eller renBTC gör det möjligt för Bitcoin-innehavare att komma in i åtgärden utan att behöva sälja sina BTC-innehav för att köpa Ethereum-baserade digitala tillgångar.

Antalet Bitcoin som låsts på Ethereum nådde en heltidshöjd i mitten av november på nästan 152 000, värt cirka 2,5 miljarder dollar till ett BTC-pris på 16 150 dollar vid den tiden. Sedan dess har antalet låsta BTC faktiskt sjunkit lite mer än 10%, under samma period mer än fördubblades priset på Bitcoin.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.