Institutionella investerare tar inte Bitcoin mainstream – Du kommer att göra det

Verkliga applikationer och användare, inte institutionella investerare, kommer att utmana de sviktande fiatvalutorna och öka Bitcoin-antagandet runt om i världen.

I likhet med 2017 och den populära bull-run-kryptovalutan skapade förra året ett nytt liv i krypto- och Bitcoin-världen ( BTC )

Från att sätta nya heltidshöjder till att göra olika nyhetsrunder och fånga uppmärksamhet på vanliga finanser var pandemiåret spännande för kryptovalutaentusiaster och troende.

En konversation som kanske sticker ut mitt i buzz är institutionella investerares ökande aktivitet i krypto. Företag, finansiella rådgivare och institutioner som hånade Bitcoin Era för fem år sedan, eller under Silk Road-sagan, ligger nu i spetsen för kryptoinvesteringar . Anmärkningsvärda stora kanoner inom finans som JPMorgan och Goldman Sachs har avstått från sina tidigare ståndpunkter och är nu villiga att satsa på framtiden för digitala valutor. Med ett börsvärde på över 600 miljarder dollar stiger Bitcoin snabbt före guld som ett populärt val av säkring över inflation .

Kom ihåg att Bitcoin inte bara var en annan tillgång som föreslogs som en säkring mot inflation i Satoshis ursprungliga Bitcoins vitbok. Men Bitcoins hela idé härstammade från de misslyckade finansinstitutionerna och tredje part och en möjlig lösning som skulle vara effektiv i vardagen.

Naturligtvis har Bitcoins popularisering som en tillgång blivit oundviklig med varje institutionell investerare och de stora finanserna som svänger in i Bitcoin-investeringar. Här är dock några av de perfekta, verkliga applikationerna som kan utmana sviktande fiatvalutor och driva Bitcoin in i mainstream.

Tidigare upplevdes Bitcoin mestadels som ett sätt att kringgå regeringen och delta i olagliga aktiviteter. Krypto-antagandet har dock fortsatt att sväva enormt, och många fler företag är nu öppna för att acceptera Bitcoin eller några andra kryptovalutor som betalning för varor eller tjänster.

Under 2014, med BitPay som betalningsprocessor, blev Microsoft ett av de första tekniska företagen som accepterade Bitcoin för att köpa digitala varor. I oktober 2020 tillkännagav det populära amerikanska betalningsföretaget PayPal att det skulle möjliggöra kryptovaluta som finansieringskälla för inköp 2021. Med olika fiat-betalningssäljare som nu känner igen Bitcoin finns det en ökande sannolikhet att Bitcoin kommer att användas av alla snart nog i varje hörn av världen.

Gränsöverskridande transaktioner och resor

Om det finns någon lärdom från förra året och genom den härjande globala pandemin är det det ständigt ökande behovet av digitalisering. Även om det finns flera sätt att skicka och ta emot pengar globalt blir kryptovalutor snabbt ett föredraget alternativ. Förutom det faktum att kryptovaluta är en global valuta, är faktorer som hastighet, bekvämlighet och lägre transaktionsavgifter att driva Bitcoin som det populära alternativet för gränsöverskridande transaktioner.

Många länder som en gång förbjudit Bitcoin är nu öppna för det , och de vanliga medierna har varit mer än mottagliga de senaste månaderna. Vissa företag tillhandahåller redan resepaket som tillåter turister och resenärer att boka flyg, hotell och transport med hjälp av kryptovaluta. Med tiden kan valutamarknadens många nackdelar popularisera att resa med krypto före lokala eller fiatvalutor.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert