Massieve Global Stimulus drijft Goud naar Bijna Alle Tijdelijke Hoogtepunten

  • Verschillende activa, waaronder Goud, Zilver, Bitcoin en Ethereum, braken allemaal uit in dezelfde week.
  • De prijsactie zou kunnen duiden op een instroom van contant geld in de voorraad van waardepapieren.
  • Het recente OCC-arrest kan de reputatie van Bitcoin onder oudere beleggers hebben geholpen.

In het kielzog van de grootste stimulerende uitgaven in de geschiedenis zijn de prijzen van de activa voor de opslag van waarde (SOV) drastisch gestegen. Deze activa omvatten edele metalen zoals goud, maar ook de top-dog cryptos Bitcoin en Ethereum.

Goud op de Cusp van een Meteorische Uitbraak

De handelsactiviteit voor het gele metaal heeft de afgelopen dagen de prijzen tot bijna alle hoogtepunten (ATH’s) doen stijgen. Deze hoogtepunten hebben historisch gezien de overheidsuitgaven gevolgd, omdat beleggers fondsen verplaatsen naar activa die zich tegen de inflatie indekken.

Zo gebeurde de voor inflatie gecorrigeerde ATH voor goud in januari 1980, toen de prijs $2.250 bereikte. Dit kwam na enorme overheidsuitgaven van de Carter-administratie.

De tweede ATH (eerst in niet-aangepaste inflatie termen) vond plaats in de zomer van 2011 toen de prijzen de $1.950 naderden. De prijsactie werd grotendeels gedreven door de Economic Stimulus Act van 2008.

Na het sluiten van de sessie van deze vrijdag boven de $1,900 per troy ounce, blijft Goud gewoon schuw voor dat magische 2011 topping cijfer op $1,921. Als de trend echter klopt, zou de stimulans die onlangs in de economie is geïnjecteerd, de prijzen verder naar het noorden moeten blijven drijven.

Gecoördineerde uitbraak

Terwijl de edele metalen de laatste dagen vrij drastisch zijn toegenomen, hebben ook de digitale activa dit voorbeeld gevolgd. De prijzen voor zowel Bitcoin als Ethereum braken ook uit.

Na enkele weken van ongekende prijsstabiliteit rond de $9.200, sprong de Bitcoin al snel naar meer dan $9.600. Ethereum kende ook een stijging van $236 naar $275 in iets meer dan drie dagen. Terwijl geen van beide activa in de buurt van zijn ATH is, zagen beide een gecoördineerde doorbraak met goud.

Zilver sprong ook aanzienlijk, hoewel het ook onder eerdere ATH’s bleef. Het edelmetaal steeg in dezelfde periode van $19 naar ruim $22.

De gecoördineerde uitbraak onder deze activagroepen zou wel eens een indicator kunnen zijn voor de bredere markt. Aangezien beleggers proberen om uit inflatie-gevoelige activa zoals fiatvaluta te komen, zullen de fondsen onvermijdelijk naar SOV-activa stromen.

Crypto als SOV?

Het recente verhaal onder de cryptocurrency getrouw is dat Bitcoin geen SOV-activum is. De meest bekende stier van Bitcoin, Tyler Winklevoss, trok zich terug op zijn positie in dit opzicht.

Er is echter geen einde in zicht voor de instroom van de stimulans van de centrale bank. Beleggers groeien in hun begrip van Bitcoin, en de rol ervan zou wel eens kunnen veranderen.

Bovendien zou de recente uitspraak van de OCC een substantieel effect kunnen hebben op het algehele sentiment ten opzichte van Bitcoin. Nu institutionele banken zich meer en meer gaan richten op cryptobewaring, zouden velen wel eens kunnen zien dat het potentieel van Bitcoin om als digitaal goud te functioneren, toeneemt.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert